Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Düzeltme İşaretleri Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu yayında inceltme imi, aksan imi, vurgu imi, çift nokta imi ve tilde imi gibi diyakritik imlerin klavyede nasıl ve hangi kısayollar kullanılarak yapılabileceğini açıklamaya çalıştık.
klavyede şapkalı tildeli inceltmeli imli üzeri eğik çizgili harfler nasıl yapılır

Diyakritik imler, veya ayırıcı işaretler, düzeltme işaretleri olarak da bilinen Türkçe de dahil birçok dilde mevcut harflere yapılan bir takım eklentilerdir. İnceltme imi, vurgu imi, aksan imi, tilde imi, umlaut imi olmak üzere sık kullanılan beş çeşit düzeltme işareti bulunmaktadır.

Türkçe klavyede şapkalı harfler inceltme işareti vurgu imi aksan imi tilde imi umlaut çift nokta imi nerede nasıl yapılır

Şapka İnceltme İmi Klavyede Nasıl Yapılır?

Şapkalı harfleri (şapkalı a, şapkalı e, şapkalı i gibi) yazabilmek için Shift tuşuna basılı tutarken, klavyenin üst kısmından 3 tuşuna basın. Ardından bu tuşları serbest bırakıp şapkalı yazmak istediginiz harf tuşuna tıklayın. Örneğin, Shift+3 yaptıktan sonra A tuşuna basarsanız  harfi oluşur.

Vurgu İmi Klavyede Nasıl Yapılır?

Vurgu imli harfleri (vurgu imli a, vurgu imli e, vurgu imli s gibi) yazabilmek için AltGr tuşuna basılı tutarken, Ş harf tuşuna basın. Ardından bu tuşları serbest bırakıp vurgu imli yazmak istediginiz harf tuşuna tıklayın. Örneğin, AltGr+Ş yaptıktan sonra A tuşuna basarsanız Á harfi oluşur.

Aksan İmi Klavyede Nasıl Yapılır?

Aksan imli harfleri (aksan imli a, aksan imli e, aksan imli s gibi) yazabilmek için AltGr tuşuna basılı tutarken, virgül işaret tuşuna basın. Ardından bu tuşları serbest bırakıp aksan imli yazmak istediginiz harf tuşuna tıklayın. Örneğin, AltGr+virgül yaptıktan sonra A tuşuna basarsanız À harfi oluşur.

Nazal Tilde İmi Klavyede Nasıl Yapılır?

Tilde imli harfleri (tildeli a, tildeli e, tildeli n gibi) yazabilmek için AltGr tuşuna basılı tutarken, Ü harf tuşuna basın. Ardından bu tuşları serbest bırakıp tildeli yazmak istediginiz harf tuşuna tıklayın. Örneğin, AltGr+Ü yaptıktan sonra A tuşuna basarsanız à harfi oluşur.

Umlaut Çift Nokta İmi Klavyede Nasıl Yapılır?

Umlaut imli harfleri (iki noktalı a, çift noktalı e, çift noktalı i gibi) yazabilmek için AltGr tuşuna basılı tutarken, Ğ harf tuşuna basın. Ardından bu tuşları serbest bırakıp çift noktalı yazmak istediginiz harf tuşuna tıklayın. Örneğin, AltGr+Ğ yaptıktan sonra A tuşuna basarsanız Ä harfi oluşur.

OS Macintosh Bilgisayarlarda Nasıl Yapılır?

Apple Mac işletim sistemi kullanan bilgisayarlarda diyakritik imli harfleri yazabilmek için harf tuşuna basılı tutulur ve açılan ekrandaki harfin kullanılabilir farklı versiyonlarından birisi seçilerek kullanılır.

Linux Bilgisayarlarda Nasıl Yapılır?

Linux işletim sistemi kullanan bilgisayarlarda diyakritik imli harfleri yazabilmek için AltGr+harf kısayolu kullanılabilir.

Android Telefonlarda Nasıl Yapılır?

Android işletim sistemi kullanan telefonlarda diyakritik imli harfleri yazabilmek için harf tuşuna basılı tutulur ve açılan ekrandaki harfin kullanılabilir farklı versiyonlarından birisi seçilerek kullanılır.

Apple iOS Telefonlarda Nasıl Yapılır?

iOS işletim sistemi kullanan telefonlarda diyakritik imli harfleri yazabilmek için harf tuşuna basılı tutulur ve açılan ekrandaki harfin kullanılabilir farklı versiyonlarından birisi seçilerek kullanılır.

Yorum Gönder

Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.