Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Eğik Çizgi Slash İşareti Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu yayında slash bölü taksim olarak da adlandırılan eğik çizgi işaretinin klavyede nasıl ve hangi kısayollar kullanılarak yapılabileceğini açıklamaya çalıştık.
klavyede eğik çizgi slash slaş işareti simgesi sembolü emojisi nasıl yapılır kopyala

Eğik çizgi işareti, adres yazılışlarında, tarihlerin yazılışında, yanyana yazılan mısralar arasında, matematikte bölü işareti olarak vs. gibi çok çeşitli kullanım alanları olan ve "slash" olarak da bilinen bir noktalama işaretidir. Yatay döndürülmüş hali ters eğik çizgi işareti olarak adlandırılmaktadır.

Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu işaret, klavye üzerinde bulunan noktalama işaretleri kategorisinde olduğu için kısayolu, klavye türüne göre değişmektedir.

Türkçe q klavyede eğik çizgi işareti nerede nasıl yapılırTürkçe Q Klavyede eğik çizgi işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin üst kısmında 6 tuşunun sağında ve 8 tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa Shift tuşu ile birlikte bastığınızda eğik çizgi işareti oluşur.

Türkçe f klavyede eğik çizgi işareti nerede nasıl yapılırTürkçe F Klavyede eğik çizgi işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-üst kısmında 0 tuşunun sağında, - tuşunun solunda ve P ile Q harf tuşlarının üstünde yer almaktadır. Bu tuşa bastığınızda eğik çizgi işareti oluşur.

İngilizce klavyede eğik çizgi işareti nerede nasıl yapılırİngilizce EN Klavyede eğik çizgi işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-alt kısmında Win tuşunun üstünde ve Shift tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa bastığınızda eğik çizgi işareti oluşur.

Eğik çizgi işaret tuşu çalışmıyorsa, genel-geçer bir yöntem olarak; işaret ALT tuşuna basılı tutarken klavyenin sağ kısmındaki nümerik tuşlardan 47 yazılarak oluşturulabilir.

İşareti Kopyala+Yapıştır yapmak için yukarıdaki işarete ait görsele tıklayınız. Daha sonra açılan pencereden seçili halde bulunan işareti kopyalayabilirsiniz.

Siteye Nasıl Eklenir?

Eğik çizgi işaretinin HTML kaynak kodu &#x002F'dir. Bu kod herhangi bir yayına eklendiğinde eğik çizgi işaretini oluşturur. Örnek bir kullanım şu şekildedir: <p>&#x002F</p>

İşaret CSS kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \00002F kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: p:before{content:'\00002F'}

İşaret JavaScript kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \u002F kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: alert('\u002F');

İşaret URL Alanı kısmında kullanılmak istenirse, adres çubuğuna %2F kaynak kodu girilmelidir. Eğik çizgi işareti kullanılmış örnek bir URL şu şekildedir: https://klavyeisaretleri.blogspot.com/%2F

Yorum Gönder

Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.