Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Paragraf İşareti Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu yayında ters p olarak da bilinen paragraf işaretinin klavyede nasıl ve hangi kısayollar kullanılarak yayılabileceğim açıklamaya çalıştık.

Bu yayın, ilgili Vikipedi makalesi (Paragraf işareti) tarafından kaynak olarak gösterilmektedir.

klavyede paragraf başı ters p işareti simgesi sembolü emojisi nasıl yapılır kopyala

Paragraf işareti ya da başka bir deyişle ters P işareti; düz yazıların kendi içinde satır başlarıyla ayrıldıkları bölümleri göstermek için kullanılan bir noktalama işaretidir.

Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu işaret, klavye üzerinde bulunmayan işaretler kategorisinde olduğu için, işletim sistemine göre farklı kısayollar kullanılarak oluşturulabilmektedir.

Windows işletim sistemi kurulu bilgisayarlarda, paragraf işareti, Alt tuşuna basılı tutarken klavyenin sağ kısmındaki nümerik tuşlardan 20 yazılarak oluşturulabilir.

Linux işletim sistemi yüklü bilgisayarlarda paragraf işareti Ctrl+Shift+U yaptıktan sonra 00B6+Enter tuşlanarak oluşturulabilir.

Macintosh işletim sistemi yüklü bilgisayarlarda paragraf işareti Option+7 kısayolu kullanılarak oluşturulabilir.

İşareti Kopyala+Yapıştır yapmak için yukarıdaki işarete ait görsele tıklayınız. Daha sonra açılan pencereden seçili halde bulunan işareti kopyalayabilirsiniz.

Siteye Nasıl Eklenir?

Paragraf işaretinin HTML kaynak kodu &#x00B6'dir. Bu kod herhangi bir yayına eklendiğinde paragraf işaretini oluşturur. Örnek bir kullanım şu şekildedir: <p>&#x00B6</p>

İşaret CSS kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \0000B6 kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: p:before{content:'\0000B6'}

İşaret JavaScript kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \u00B6 kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: alert('\u00B6');

İşaret URL Alanı kısmında kullanılmak istenirse, adres çubuğuna %C2%B6 kaynak kodu girilmelidir. Paragraf işareti kullanılmış örnek bir URL şu şekildedir: https://klavyeisaretleri.blogspot.com/%C2%B6

Yorum Gönder

Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.