Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Klavyede Sola Doğru Geri Ok İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede Sol Yonlu Geri Ok Isareti Simgesi Sembolu Nasil Yapilir
Tanım Bilgileri

Bu işaret sol yönü göstererek geriyi simgelemektedir.

Simge Bilgileri

Evrensel Kodu (Unicode): U+2190
HTML Decimal (Onluk) Kodu: ←
HTML Hexadecimal (Onaltılık) Kodu: ←
URL Alanı Kodu: %E2%86%90
İngilizce İsmi: Leftwards Arrow

Kullanım Bilgileri

Bu işaret klavyede ALT+27 (numerik) kısayolu ile yapılır. İşareti, yukarıdan Kopyala+Yapıştır yaparak, veri girişi yapılabilen her türlü platform üzerinde (Facebook, Twitter, Microsoft Office Word, Excel) kullanabilirsiniz.

AÇIKLAMALAR

Bu işarete ait kısayol değeri yalnızca Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarlar için geçerli olup diğer işletim sistemlerinde -hepsinde denenmemekle birlikte- çalışmamaktadır.

İşareti kısayolu kullanarak yaparken izlenmesi gereken birkaç adım aşağıda verilmiştir:
𝟏 Öncelikle, işaretin yapılabilmesi için kısayol değeri girilinceye kadar ana kombine tuşuna (örneğin; ALT, SHIFT veya ALT Gr) basılı tutulmalıdır. Bu tuşlar aynı işlevleri yerine getirmedikleri için, kısayoldan doğru sonuç elde edilebilmesi için, yukarıda belirtilen doğru ana kombine tuşlarının kullanılması gerekmektedir.
𝟐 Ana kombine tuşuna basılı tutulurken, sayısal değer tuşlarıyla kısayol değeri girilmelidir. Klavye üzerinde sayısal değer tuşları 2 çeşittir, bunlar: Klavyenin üst tarafında bulunan klavye üstü sayısal değer tuşları ve klavyenin sağ tarafında bulunan numerik tuşlardır. Bunlardan numerik tuşlar genelde ALT kombine tuşu ile, klavye üstü tuşlar ise SHIFT veya ALT Gr kombine tuşu ile kullanılmaktadır. İlgili tuşların hiçbiri aynı işlevi yerine getirmedikleri için, kısayoldan doğru sonuç elde edilebilmesi için, yukarıda belirtilen doğru sayısal değer tuşlarının kullanılması gerekmektedir.
𝟑 Son olarak işlem bittiğinde bilgisayar tarafından işaretin oluşturulması için ana kombine tuşu serbest bırakılmalıdır.

İşareti yukarıdan kopyalamak için, işaretin üzerine farenin sol tuşu ile çift tıklama yapılarak işaret seçilmeli ve ardından CTRL-C kısayolu ile veya farenin sağ tuşuna tıklayarak açılan menüden Kopyala seçeneğini seçerek kopyalama işlemi yapılmalıdır.

Yorum Gönder

Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.