Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Ünlem İşareti Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu yayında ünlem işaretinin TR-Q, TR-F ve EN gibi farklı klavye türlerinde nasıl ve hangi kısayollar kullanılarak yapılabileceğini açıklamaya çalıştık.
klavyede ünlem işareti simgesi sembolü emojisi nasıl yapılır

Ünlem işareti; sevinme, kızma, korku, mutluluk, şaşkınlık gibi aşırı heyecan bildiren ve çağrı, emir, hitap, yasaklama bildiren cümlelerin sonuna konulan bir noktalama işaretidir.

Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu işaret, klavye üzerinde bulunan noktalama işaretleri kategorisinde olduğu için kısayolu, klavye türüne göre değişmektedir.

Türkçe q klavyede ünlem işareti nerede nasıl yapılırTürkçe Q Klavyede ünlem işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin üst kısmında é tuşunun sağında ve 2 sayı tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa Shift tuşu ile birlikte bastığınızda ünlem işareti oluşur.

Türkçe f klavyede ünlem işareti nerede nasıl yapılırTürkçe F Klavyede ünlem işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin üst kısmında + (artı) işaret tuşunun sağında ve 2 sayı tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa Shift tuşu ile birlikte bastığınızda ünlem işareti oluşur.

İngilizce klavyede ünlem işareti nerede nasıl yapılırİngilizce EN Klavyede ünlem işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin üst kısmında ~ (tilde) işaret tuşunun sağında, 2 sayı tuşunun solunda ve Q harf tuşunun üstünde yer almaktadır. Bu tuşa Shift tuşu ile birlikte bastığınızda ünlem işareti oluşur.

Ünlem işaret tuşu çalışmıyorsa, genel-geçer bir yöntem olarak; işaret ALT tuşuna basılı tutarken klavyenin sağ kısmındaki nümerik tuşlardan 33 yazılarak oluşturulabilir.

İşareti Kopyala+Yapıştır yapmak için yukarıdaki işarete ait görsele tıklayınız. Daha sonra açılan pencereden seçili halde bulunan işareti kopyalayabilirsiniz.

Siteye Nasıl Eklenir?

Ünlem işaretinin HTML kaynak kodu &#x0021'dir. Bu kod herhangi bir yayına eklendiğinde ünlem işaretini oluşturur. Örnek bir kullanım şu şekildedir: <p>&#x0021</p>

İşaret CSS kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \000021 kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: p:before{content:'\000021'}

İşaret JavaScript kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \u0021 kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: alert('\u0021');

İşaret URL Alanı kısmında kullanılmak istenirse, adres çubuğuna %21 kaynak kodu girilmelidir. Ünlem işareti kullanılmış örnek bir URL şu şekildedir: https://klavyeisaretleri.blogspot.com/%21

Yorum Gönder

Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.