Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Virgül İşareti Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu yayında virgül işaretinin TR-Q, TR-F ve EN gibi farklı klavye türlerinde nasıl ve hangi kısayollar kullanılarak yapılabileceğini açıklamaya çalıştık.
klavyede virgül işareti simgesi sembolü emojisi nasıl yapılır

Virgül bir noktalama işareti olarak; eş görevli sözcük ya da sözcük gruplarının arasında, sıralı cümleleri ayırmada, hitap ve seslenme sözcüklerinden sonra ve ara söz ve ara cümlelerin, başında ve sonunda kullanılır.

Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu işaret, klavye üzerinde bulunan noktalama işaretleri kategorisinde olduğu için kısayolu, klavye türüne göre değişmektedir.

Türkçe q klavyede virgül işareti nerede nasıl yapılırTürkçe Q Klavyede virgül işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-orta kısmında i tuşunun sağında ve Enter tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa bastığınızda virgül işareti oluşur.

Türkçe f klavyede virgül işareti nerede nasıl yapılırTürkçe F Klavyede virgül işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-alt kısmında B ve : tuşlarının sağında ve Shift tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa bastığınızda virgül işareti oluşur.

İngilizce klavyede virgül işareti nerede nasıl yapılırİngilizce EN Klavyede virgül işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin orta-alt kısmında M harf tuşunun sağında ve > işaret tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa bastığınızda virgül işareti oluşur.

Virgül işaret tuşu çalışmıyorsa, genel-geçer bir yöntem olarak; işaret ALT tuşuna basılı tutarken klavyenin sağ kısmındaki nümerik tuşlardan 44 yazılarak oluşturulabilir.

İşareti Kopyala+Yapıştır yapmak için yukarıdaki işarete ait görsele tıklayınız. Daha sonra açılan pencereden seçili halde bulunan işareti kopyalayabilirsiniz.

Siteye Nasıl Eklenir?

Virgül işaretinin HTML kaynak kodu &#x002C'dir. Bu kod herhangi bir yayına eklendiğinde virgül işaretini oluşturur. Örnek bir kullanım şu şekildedir: <p>&#x002C</p>

İşaret CSS kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \00002C kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: p:before{content:'\00002C'}

İşaret JavaScript kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \u002C kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: alert('\u002C');

İşaret URL Alanı kısmında kullanılmak istenirse, adres çubuğuna %2C kaynak kodu girilmelidir. Virgül işareti kullanılmış örnek bir URL şu şekildedir: https://klavyeisaretleri.blogspot.com/%2C

Yorum Gönder

Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.