Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Atatürk Emojisi Kopyala

Bu yayında Mustafa Kemal Atatürk emojisinin klavyede nasıl ve hangi kısayollar kullanılarak yapılabileceğini açıklamaya çalıştık.
noktalardan mustafa kemal atatürk emojisi kopyala imzası resmi işareti indir kopyalama

İşaretin Anlamı

Mustafa Kemal Atatürk (19 Mayıs 1881, Selanik – 10 Kasım 1938, İstanbul), Türk Kurtuluş Savaşı'nın askeri ve siyasi lideri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve 1923'ten 1938'e dek görev yapmış ilk Cumhurbaşkanı, Türk Ordusu Mareşali ve daha öncesinde bir Osmanlı paşasıdır.

Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu. Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım'dır. Baba tarafından dedesi Hafız Ahmet Efendi XIV-XV. yüzyıllarda Konya ve Aydın'dan Makedonya'ya yerleştirilmiş Kocacık Yörüklerindendir. Annesi Zübeyde Hanım ise Selânik yakınlarındaki Langaza kasabasına yerleşmiş eski bir Türk ailesinin kızıdır. Milis subaylığı, evkaf katipliği ve kereste ticareti yapan Ali Rıza Efendi, 1871 yılında Zübeyde Hanım'la evlendi. Atatürk'ün beş kardeşinden dördü küçük yaşlarda öldü, sadece Makbule (Atadan) 1956 yılına değin yaşadı.

Klavyede Nasıl Yapılır?

Noktalarla Atatürk resmi / silueti şeklindeki bu işaret, Unicode içerisinde henüz tek başına bir emoji olarak desteklenmediği için noktalama işaretlerinden ASCII ART şeklinde küçük noktalar yanyana getirilerek oluşturulmuştur. İşareti doğrudan kopyalamak için aşağıda yer alan metin kutusuna tıklayınız ve daha sonra seçili halde bulunan işareti kopyalayabilir Facebook, Instagram, Whatsapp gibi yerlerde kullanabilirsiniz.

1 yorum

  1. ⢠⡤⢺⣿⣿⣿⣿⣿⣶⣄
    ⠀⠀⠉⠀⠘⠛⠉⣽⣿⣿⣿⣿⡇
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢉⣿⣿⣿⣿⡗
    ⠀⢀⣀⡀⢀⣀⣤⣤⣽⣿⣼⣿⢇⡄
    ⠀⠀⠙⠗⢸⣿⠁⠈⠋⢨⣏⡉⣳
    ⠀⠀⠀⠀⢸⣿⡄⢠⣴⣿⣿⣿
    ⠀⠀⠀⠀⠉⣻⣿⣿⣿⣿⣿⡟⡀
    ⠀⠀⠀⠀⠐⠘⣿⣶⡿⠟⠁⣴⣿⣄
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠘⠛⠉⣠⣴⣾⣿⣿⣿⡦
    ⠀⠀⢀⣴⣠⣄⠸⠿⣻⣿⣿⣿⣿⠏
    ⠀⣠⣿⣿⠟⠁
Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.