Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Üç Nokta İşareti Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu yayında üç nokta işaretinin klavyede nasıl ve hangi kısayollar kullanılarak yapılabileceğini açıklamaya çalıştık.
klavyede üç nokta işareti simgesi sembolü emojisi nasıl yapılır kopyala

Üç nokta işareti; herhangi bir nedenle bitmemiş ya da okuyucunun anlayışına bırakmak için bitirilmemiş cümlelerin sonuna konulan bir noktalama işaretidir.

Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu işaret, klavye üzerinde bulunan işaretler kategorisinde olduğu için kısayolu, klavye türüne göre değişmektedir.

Türkçe q klavyede üç nokta işareti nerede nasıl yapılırTürkçe Q Klavyede üç nokta işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-alt kısmında Ç tuşunun sağında ve Shift tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa Ctrl ve Alt tuşları ile birlikte bastığınızda üç nokta işareti oluşur.

Linux bilgisayarlarda üç nokta işareti Ctrl+Shift+U yaptıktan sonra 2026+Enter tuşlanarak oluşturulabilir.

Mac QWERTY klavyede üç nokta işareti Option+; kısayolu kullanılarak oluşturulabilirken Mac QWERTZ klavyede ise Option+. kısayolu kullanılarak oluşturulabilir.

Üç nokta işaret tuşu çalışmıyorsa, genel-geçer bir yöntem olarak; işaret ALT tuşuna basılı tutarken klavyenin sağ kısmındaki nümerik tuşlardan 0133 veya 08230 yazılarak oluşturulabilir.

İşareti Kopyala+Yapıştır yapmak için yukarıdaki işarete ait görsele tıklayınız. Daha sonra açılan pencereden seçili halde bulunan işareti kopyalayabilirsiniz.

Siteye Nasıl Eklenir?

Üç nokta işaretinin HTML kaynak kodu &#x2026'dir. Bu kod herhangi bir yayına eklendiğinde üç nokta işaretini oluşturur. Örnek bir kullanım şu şekildedir: <p>&#x2026</p>

İşaret CSS kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \002026 kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: p:before{content:'\002026'}

İşaret JavaScript kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \u2026 kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: alert('\u2026');

İşaret URL Alanı kısmında kullanılmak istenirse, adres çubuğuna %E2%80%A6 kaynak kodu girilmelidir. Üç nokta işareti kullanılmış örnek bir URL şu şekildedir: https://klavyeisaretleri.blogspot.com/%E2%80%A6

Yorum Gönder

Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.