Artı işareti, toplama işlemi yapıldığını belirtmek için ve işlem sonucunun pozitif olduğunu belirtmek amacıyla kullanılan matematiksel bir semboldür.
Klavyede Nasıl Yapılır?
Bu işaret, klavye üzerinde bulunan işaretler kategorisinde olduğu için kısayolu, klavye türüne göre değişmektedir.
Klavyenin nümerik bölümünde bulunan artı işaret tuşu, yandaki klavyede görüldüğü gibi genellikle nümerik klavyenin sağ kısmında eksi tuşunun altında ve Enter tuşunun üstünde yer almaktadır. Bu tuşa bastığınızda artı işareti oluşur.
Türkçe Q Klavyede artı işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin üst kısmında 3 tuşunun sağında ve 5 tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa Shift tuşu ile birlikte bastığınızda artı işareti oluşur.
Türkçe F Klavyede artı işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sol-üst kısmında ve 1 tuşunun solunda, Tab tuşunun üstünde yer almaktadır. Bu tuşa Shift tuşu ile birlikte bastığınızda artı işareti oluşur.
İngilizce EN Klavyede artı işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-üst kısmında _ (alt tire) işaret tuşunun sağında, Backspace tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa Shift tuşu ile birlikte bastığınızda artı işareti oluşur.
Artı işaret tuşu çalışmıyorsa, genel-geçer bir yöntem olarak; işaret ALT tuşuna basılı tutarken klavyenin sağ kısmındaki nümerik tuşlardan 43 yazılarak oluşturulabilir.
İşareti Kopyala+Yapıştır yapmak için yukarıdaki işarete ait görsele tıklayınız. Daha sonra açılan pencereden seçili halde bulunan işareti kopyalayabilirsiniz.
Siteye Nasıl Eklenir?
Artı işaretinin HTML kaynak kodu &#x002B
'dir. Bu kod herhangi bir yayına eklendiğinde artı işaretini oluşturur. Örnek bir kullanım şu şekildedir: <p>&#x002B</p>
İşaret CSS kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \00002B
kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: p:before{content:'\00002B'}
İşaret JavaScript kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \u002B
kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: alert('\u002B');
İşaret URL Alanı kısmında kullanılmak istenirse, adres çubuğuna %2B
kaynak kodu girilmelidir. Artı işareti kullanılmış örnek bir URL şu şekildedir: https://klavyeisaretleri.blogspot.com/%2B