Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Ters Eğik Çizgi Slash İşareti Klavyede Nasıl Yapılır?

klavyede ters eğik çizgi slash slaş backslash işareti simgesi sembolü emojisi nasıl yapılır kopyala

Ters eğik çizgi işareti, eğik çizgi işaretinin tersi olup art arda gelen hiyerarşik dizinleri birbirinden ayırt etmek için kullanılan ve "backslash" olarak da bilinen bir noktalama işaretidir.

Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu işaret, klavye üzerinde bulunan noktalama işaretleri kategorisinde olduğu için kısayolu, klavye türüne göre değişmektedir.

Türkçe q klavyede ters eğik çizgi işareti nerede nasıl yapılırTürkçe Q Klavyede ters eğik çizgi işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-üst kısmında 0 tuşunun sağında, - tuşunun solunda ve P ile Ğ harf tuşlarının üstünde yer almaktadır. Bu tuşa AltGr tuşu ile birlikte bastığınızda ters eğik çizgi işareti oluşur.

Türkçe f klavyede ters eğik çizgi işareti nerede nasıl yapılırTürkçe F Klavyede ters eğik çizgi işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-üst kısmında 0 tuşunun sağında, - tuşunun solunda ve P ile Q harf tuşlarının üstünde yer almaktadır. Bu tuşa AltGr tuşu ile birlikte bastığınızda ters eğik çizgi işareti oluşur.

İngilizce klavyede ters eğik çizgi işareti nerede nasıl yapılırİngilizce EN Klavyede ters eğik çizgi işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-orta kısmında Enter tuşunun üstünde ve Backspace tuşunun altında yer almaktadır. Bu tuşa bastığınızda ters eğik çizgi işareti oluşur.

Ters eğik çizgi işaret tuşu çalışmıyorsa, genel-geçer bir yöntem olarak; işaret ALT tuşuna basılı tutarken klavyenin sağ kısmındaki nümerik tuşlardan 92 yazılarak oluşturulabilir.

İşareti Kopyala+Yapıştır yapmak için yukarıdaki işarete ait görsele tıklayınız. Daha sonra açılan pencereden seçili halde bulunan işareti kopyalayabilirsiniz.

Siteye Nasıl Eklenir?

Ters eğik çizgi işaretinin HTML kaynak kodu &#x005C'dir. Bu kod herhangi bir yayına eklendiğinde ters eğik çizgi işaretini oluşturur. Örnek bir kullanım şu şekildedir: <p>&#x005C</p>

İşaret CSS kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \00005C kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: p:before{content:'\00005C'}

İşaret JavaScript kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse \u005C kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir: alert('\u005C');

İşaret URL Alanı kısmında kullanılmak istenirse, adres çubuğuna %5C kaynak kodu girilmelidir. Ters eğik çizgi işareti kullanılmış örnek bir URL şu şekildedir: https://klavyeisaretleri.blogspot.com/%5C

Yorum Gönder

Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.