Merakla beklenen Emoji 15.0 Listesi yayınlandı. İncele!

Yay Burcu Emojisi Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu yayında yay burcu işareti emojisi sembolünün klavyede nasıl ve hangi kısayollar kullanılarak yapılabileceğini açıklamaya çalıştık.
yay burcu emojisi kopyala anlamı facebook instagram whatsapp samsung android ios

Bu emojinin anlamı; 23 Kasım - 21 Aralık tarihleri arasında doğan kişilerin burcu olan yay burcu'nun etkili gezegeni Jüpiter ve niteliği değişken olup zodyak elementi ateştir. Simgesi yayda gerilmiş bir oktan oluşmaktadır.

Bu emoji zodyak kategorisinde olduğu için her cihazda desteklenmeyebilir. İşareti görüntülemede sorun yaşıyorsanız, cihazınız emoji yerine 🖾 (dikdörtgen içinde X) işaretini gösteriyorsa, bu durum cihazınızın güncel olmadığı ve emoji desteğinin kısıtlı olduğu anlamına gelir. Emojiyi doğru bir şekilde görüntüleyebilmek için, cihazınızı güncellemenizi veya Segoe UI Symbol, Symbola gibi emoji desteği güçlü olan fontlar kullanmanızı öneririz.

Bu emojinin telefon, tablet, bilgisayar gibi farklı cihazlarda veya Facebook, Instagram, Whatsapp gibi farklı platformlarda yapılabileceği çeşitli yöntemler vardır.

Android ve iOS gibi telefonlarda emoji ekranı açıldıktan sonra Semboller kategorisine geçilerek işaret bulunabilir. Bu kategori cihazlarda sıklıkla ♻️ işareti ile gösterilir.

Destekleyen Windows bilgisayarlarda ise, emoji, Alt tuşuna basılı tutarken, klavyenin sağ kısmındaki nümerik tuşlardan yazılarak elde edilir.

Bilgisayarlar için bir başka yöntem ise, Microsoft Office Word programı açıldıktan sonra ekrana yazılır ve hemen ardından Alt+X kombinasyonu kullanılarak emoji oluşturulabilir.

Bunun dışında Windows 10 kullanıcısı iseniz, herhangi bir metin giriş alanına tıkladıktan sonra, ⊞ WIN logo tuşuna basılı tutarken, . nokta veya olmazsa , virgül işaret tuşlarına basılı tutarak Windows Emoji Klavyesini açabilirsiniz. Emojiler açıldıktan sonra aradığınız emojinin ismini yazarak emojiye ulaşabilirsiniz.

Veya genel bir yöntem olarak, emojiyi doğrudan kopyalamak için en üstte yer alan emojiye ait görsele tıklayınız. Daha sonra açılan pencereden seçili halde bulunan işareti kopyalayabilir, istediğiniz yere yapıştırmak suretiyle kullanabilirsiniz.

Emojinin HTML kaynak kodu 'dir. HTML alanlarına bu kodu eklerseniz, önizleme yaptığınızda emoji görüntülenecektir. Örneğin, sitemizde aşağıda yer alan Yorum Yap kutucuğuna bu kodu yazıp yorumu yayınlarsanız emoji oluşacaktır. Blogger gibi Youtube da HTML yorum kutucuğuna sahiptir.

Webmasterlar için, bu emojiyi CSS kodlaması içerisinde kullanmak için kaynak kodunu, JavaScript kodlaması içerisinde kullanmak için kaynak kodunu ve URL alanına eklemek için ise kodu kullanılmalıdır.

Yorum Gönder

Çerez İzni
Bu sitede trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için çerezler sunuyoruz.
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
AdBlock Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, web sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.